Barnens säkerhet först

Barnstol

När barn ska med på bilresan, är säkerheten det första vi tänker på. Så glöm inte att boka en bilbarnstol för varje barn som åker med vid bokning av Budget hyrbil. För att boka babyskydd, bilbarnstol, bältesstol/kudde, väljer du det under Tillägg när du bokar online.

Enligt svensk lag ska barn som är kortare än 135 cm sitta i babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde när de åker bil. Föraren ansvarar för att alla passagerare under 15 år i fordonet använder bilbälte eller annan skyddsanordning.

Tänk på!
Små barn åker säkrast i bakåtvända bilbarnstolar. Rekommendationen är att barn ska sitta bakåtvänt till cirka fyra års ålder eller så länge det är möjligt. Barn kortare än 140 cm ska inte sitta på en plats utrustad med en passagerarkrockkudde som inte är frånkopplad.

Vilka bilbarnstolar kan man hyra?

Budget i Sverige har följande utbud och priser på bilbarnstolar:

 Bilbarnstol

Babyskydd vagga
0-12 månader (0-13 kg)
125 kr/dygn eller 500 kr/hyra
Bilbarnstol
1-4 år (9-18 kg)
125 kr/dygn eller 500 kr/hyra
Bälteskudde
4-10 år (15-36 kg)
30 kr/dygn eller 120 kr/hyra

 Vid hyra av bilbarnstolar utomlands kan utval av barnstolar och priser variera.

Boka bilbarnstol med Budget

Om du vill vara säker på att vi har en barnstol redo till dig när du hämtar bilen, rekommenderar vi att du lägger till det vid bokningen av hyrbilen.

I Sverige kan du hyra bilbarnstol enväg (hämta och återlämna hyrbilen på olika kontor). Envägshyra på gäller på förfrågan, envägsavgift på 375 kr tillkommer.

Har du redan bokat din bil och vill lägga till en eller flera barnstolar i efterhand, kan du uppdatera i din bokning eller kontakta vår bokningscentral på telefon 0770-11 00 12.

 

Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: