Hyra bil Malaga

Spanien Malaga

Budget Biluthyrning gör det väldigt enkelt för dig att utforska Malaga och dess omgivningar. Vi finns i huvudterminalen på Malaga flygplats, Málaga–Costa del Sol Airport. Det är den perfekta utgångspunkten för att besöka regionen Andalusien eftersom den är lättillgänglig med många större vägar och en egen järnvägsstation.

Hyr bil med Budget och upptäck Malaga och Spanien


Det är väldigt smidigt och prisvärt att hyra bil med Budget i Malaga. Efter att ha kört ut från Malaga flygplats så handlar nästa val om vad man ska besöka först. Med ett fantastiskt landskap späckat med avokado- och olivlundar, böljande kullar, blått hav och gyllene stränder så är det mest bekvämt att ta sig fram med bil.

Kör till Alcazaba fästning som byggdes 1040 av kung Badis av Ziriddynastin för att skydda den kungliga familjen från inkräktare. Slottet ligger på kullens högsta punkt och är en av de bäst bevarade fästningarna i Spanien. En kort bilfärd från Malaga ligger Castillo de Gibralfaro, ruinerna av ett slott som ligger på sluttningarna av en hög kulle med utsikt över både staden och det glittrande Medelhavet. Denna moriska borg byggdes under den feniciska-puniska perioden och erbjuder besökarna en chans att resa tillbaka i tiden. Det finns många ställen som är enkla att ta sig till med bil: tjurfäktning på Plaza de Toros som först användes 1785, eller kanske en vinprovningstur är mer i din smak. Fast inget vindrickande om du ska köra såklart.

Malaga - arkitektur, historia och kultur


Malaga är en vacker hamnstad som ligger på Costa del Sol i södra Spanien, nära Malaga flygplats med sina fem miljoner passagerare varje år. Medelhavsstaden har mycket att erbjuda, från historiska landmärken till moderna innovationer. Malaga är känd för sitt rika arkitektoniska arv och för att vara Picassos födelseplats. Ingen resa till Malaga skulle vara komplett utan att besöka Plaza de la Merced (Casa Natal de Picasso). Det är ett stort torg tillägnad födelseplatsen för den världsberömda konstnären. Torget är fyllt med kaféer och konstutställningar, många tillfälliga, som erbjuder besökarna en perfekt möjlighet att sträcka på benen efter en lång dags utforskning av regionen. Här man samtidigt förundras över konstskatterna.

Med en historia som spänner över 3000 år så är Malaga fullt med gammal arkitektur som bara väntar på att utforskas. Besök bosättningar från tiden för det romerska styret 218 före Kristus eller grekiska ruiner från 500-talet. Historien som finns att se här är både spektakulär och lättillgänglig. I en stad som har många influenser, från feniciska till kristna, muslimska till moriska, så är kanske det enda sättet att verkligen uppskatta och se denna regions rika kultur att köra runt i staden. Moderna innovationer och bekvämligheter väntar även turister här, men de har blandats så bra med den gamla känslan av staden så att det ibland känns som att man befinner sig i en helt annan tid.

Välkommen till Malaga!

 

Hyra bil Malaga

Stationsinformation

Budget Aeropuerto De Malaga
Malaga
29004

Tel: 902 109 384

Öppettider

söndag:
08:00 - 22:45
måndag:
08:00 - 22:45
tisdag:
08:00 - 22:45
onsdag:
08:00 - 22:45
torsdag:
08:00 - 22:45
fredag:
08:00 - 22:45
lördag:
08:00 - 22:45

Hitta till hyrbilsstationen


Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: