Hyrbil Växjö

Växjö

För att enkelt ta dig runt till Växjös olika sevärdheter och utflyktsmål, hyr en bil hos Budget Biluthyrning. Våra hyrbilskontor hittar du i centrala Växjö och på flygplatsen Växjö Småland Airport.

Hyr bil med Budget och upptäck Växjö


Hyr en bil från Budget och upplev pittoreska Växjö, omgivet av sjöar och vacker svensk natur. Växjö ligger i en knutpunkt där sex riksvägar möts. Med en hyrbil tar du dig också lätt runt sjöarna i alla vädersträck, från den stora Helgasjön norr om staden till Toftasjön i nordost, Norra och Södra Bergundasjön i sydväst och de centralt belägna Växjösjön och Trummen. Här finns sevärdheter som Kronobergs slott från 1400-talet, som gett sitt namn åt Kronobergs län. Eller varför inte ta en tur med ångbåten Ångaren Thor som utgår från Kronobergs slottsruin? På närmare avstånd i Växjö kan du shoppa i Grand Samarkand som utsetts till Nordens bästa köpcentrum 2011-2012.

Växjö - skog, idrott och universitet


Växjö ligger i Småland och fick stadsrättigheter 1342. Växjö är sjöarnas stad, och trots de stora mängderna vatten som omgärdar har staden brunnit ner många gånger. Växjö kombinerar småstadsidyll, universitet och nöjen. Här finns mycket skog och skogen har länge varit viktig för näringslivet. Södra Skogsägarna har sitt huvudkontor i staden. Växjö är även känd som idrottsstad, men många idrottsprofiler och lag inom ishockey, fotboll, orientering, friidrott, tennis och orientering. Den framgångsrika sjukamparen Carolina Klüft tävlade för IFK Växjö. Växjö är även en traditionsrik universitetsstad. Linnéuniversitetet etablerades 2010 efter en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Kända personer från Växjö är nobelpristagaren Pär Lagerkvist, tennisspelaren Mats Wilander och advokaten Elisabeth Massi Fritz.

Välkommen till Växjö!
 

 

Hyra bil Växjö

Stationsinformation

Hejaregatan 6
Vaxjo
35246

Tel: 0470 466 10

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
08:00 - 17:00
tisdag:
08:00 - 17:00
onsdag:
08:00 - 17:00
torsdag:
08:00 - 17:00
fredag:
08:00 - 17:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen


Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: