Hyra bil Uppsala

Uppsala

I Uppsala är det enkelt och smidigt att ta sig runt med en hyrbil. Hyr en bil från Budgets Biluthyrning som ligger på promenadavstånd från tågstationen.

Hyr bil med Budget och upptäck Uppsala


Kör din hyrbil från Budget till Uppsala domkyrka som invigdes år 1435 och Uppsala slott som byggdes vid mitten av 1500-talet av konung Gustav Vasa. Idag används Uppsala slott som bostad till landshövdingen. Här finns även tre museer: Uppsala konstmuseum, Fredsmuseum och Vasaborgen. Upplev Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Vandra i Linnés fotspår i Linnéträdgården och Botaniska trädgården, eller utforska den uppländska naturen i det interaktiva museet Biotopia. Gå i Pelle Svanslös spår, känd från Gösta Knutssons välkända berättelsen om katten ifrån Uppsala som inte har någon svans. Hyr en bil från Budget och besök friluftsorådet Fjällnora öster om Uppsala. Där finns ett flertal trevliga vandringsleder och bad och du kan hyra en kanot på sjön Trehörningen.

Uppsala - universitet, bandy och Linné


Uppsala ligger cirka sex mil norr om Stockholm är residensstad i Upplands län. Uppsala är den fjärde största staden i Sverige och har dessutom Nordens äldsta universitet. Uppsala har varit en viktig politisk, ekonomisk och religiös centralort i området under mer än 1000 år. Uppsalas kulturliv har expanderat och 2007 invigdes Uppsalas kulturhus Uppsala Konsert & Kongress. Uppsala är även en känd bandystad och några av de största klubbarna är IFK Uppsala, IK Sirius, IF Vesta, IF Vindhemspojkarna samt Uppsala BOIS. I Uppsala har vetenskapsmannen Carl von Linné lämnat fler spår än någon annanstans i världen eftersom han levde här i femtio år. Kända personer från Uppsala är regissören Ingmar Bergman, fotografen Mattias Klum och diplomaten Alva Myrdal.

Välkommen till Uppsala!

 

Hyra bil Uppsala

Stationsinformation

Kvarnängsgatan 53
Uppsala
S-75420

Tel: +46 18258875

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
08:00 - 16:00
tisdag:
08:00 - 16:00
onsdag:
08:00 - 16:00
torsdag:
08:00 - 16:00
fredag:
08:00 - 16:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen


Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: