Hyra bil Östersund

Östersund

Om du vill ta dig runt i Östersund på ett enkelt och smidigt sätt, hyr en bil från Budget. Budget Biluthyrning har kontor i centrala Östersund och på flygplatsen Åre Östersund Airport.

Hyr bil med Budget och upptäck Östersund
 

I Östersund kan du ta din hyrbil från Budget åka med barnen till de exotiska djuren på Frösö zoo. Eller upplev den svenska skogens konung, älgen, på älgfarmen Moose Garden. Strax utanför centrala Östersund hittar du Jämtlands länsmuseum Jamtli. Museet har ett friluftsområde med kulturhistoriska byggnader och miljöer och även ett inomhusmuseum med utställningar. Eller kör din hyrbil till landmärket Arctura, en byggnad vid skidstadion som ger olika ljus olika tider på dygnet och en ackumulatortank som tillhör kraftbolaget Jämtkraft. Där kan du äta på Arcturas restaurang 55 meter upp och se ut över det jämtländska landskapet.

Östersund - mittpunkt, vinterstad och Mittuniversitet


Östersund ligger i landskapet Jämtland och grundades år 1786 av Gustav III. Staden har en rik och varierande arkitektur bestående av alltifrån trähus från slutet av 1800-talet, smala lutande gränder till jugendstil. Östersund brukar ses som Sveriges mittpunkt, då det är den stad som ytgeografiskt sett är mest centralt belägen. Östersund är även känd som vintersporternas stad. Många viktiga idrottstävlingar har hållits här, däribland flera världsmästerskap i  skidskytte, skridsko och skidorientering. Staden har flera gånger ansökt om att anordna vinter-OS i staden, men har inte blivit utvald. I Östersund ligger även ett av Mittuniversitetets tre campus. Kända personer från Östersund är komikern Mikael Tornving, artisten Annika Norlin och ishockeyprofilen Ulf Dahlén.

Välkommen till Östersund!

 

Hyra bil Östersund

Stationsinformation

Kyrkgatan 70
Östersund
83134

Tel: +46 63101250

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
08:30 - 16:00
tisdag:
08:30 - 16:00
onsdag:
08:30 - 16:00
torsdag:
08:30 - 16:00
fredag:
08:30 - 16:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen


Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: