Hyra bil Luleå

Luleå

I Luleå kan du enkelt hyra bil från Budget Biluthyrning som finns på flygplatsen Luleå Airport och i centrala Luleå. Med en hyrbil från Budget har du en utmärkt utgångspunkt för att utforska staden och dess vackra omgivningar.

Hyr bil med Budget och upptäck Luleå


Det finns många bra anledningar till att hyra en bil från Budget i Luleå. Luleå är Norrbottens residensstad och erbjuder ett varierande kultur-, nöjes- och idrottsliv, spännande butiker och gallerior, ett stort urval av restauranger och hotell, en upplevelserik och stadsnära vildmark samt en vacker och lättillgänglig skärgård. Kör din hyrbil till Gammelstads Kyrkstad, ett unikt världsarv. Här finns även Friluftsmuseet Hägnan med unika upplevelser som bakning, snickring och järnsmide enligt gammal tradition. Gå på en match på Luleå Energi Arena med det framgångsrika basketlaget Luleå BBK eller Luleå Hockey på Coop Norrbotten Arena.

Luleå - skärgård, stål och universitet


Luleå fick stadsprivilegier år 1621 men 1649 flyttades staden till sin nuvarande plats från eftersom hamnen i Gammelstaden hade blivit för grund till följd av landhöjningen. Staden växte långsamt men efterträdde Piteå som residensstad i Norrbottens län år 1856. De första industrierna växte fram på 1860-talet och Malmbanan mellan Gällivare och Luleå kom på 1880-talet. Luleå är idag ett metallurgiskt centrum med stor stålindustri och kallas ibland för Stålstaden. Luleås vackra skärgård är en del av Bottenvikens skärgårdar med sina 1312 öar. Här finns även Sveriges första och nordligaste tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, som har forskning och utbildning i världsklass. Kända personer från Luleå är skådespelerskan Maud Adams, politikern Marita Ulvskog och fotbollsdomaren Jonas Eriksson.

Välkommen till Luleå!

 

Hyra bil Luleå

Stationsinformation

Arctic Way Ab
Luleå
97254

Tel: 0920 183 50

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
07:30 - 17:00
tisdag:
07:30 - 17:00
onsdag:
07:30 - 17:00
torsdag:
07:30 - 17:00
fredag:
07:30 - 17:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen


Boka en bil eller lastbil

  1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: