Hyrbil Göteborg CentralstationI Göteborg kan du enkelt hyra bil från Budget Biluthyrning som finns på flygplatsen Göteborg Landvetter Airport och  i centrala Göteborg. Med en hyrbil från Budget kan du enkelt uppleva i Göteborg i din egen takt. I Göteborg erbjuder vi allt från små hyrbilar till stora minibussar. Vi har även skåpbilar och lastbilar som du kan hyra.

Hyr bil med Budget och upptäck Göteborg


Det finns många bra anledningar till att hyra en bil från Budget i Göteborg. Göteborg är Sveriges andra största stad och ligger på den vackra västkusten. Du tar dig enkelt hit med snabbtåg, flyg eller bussförbindelser från de flesta svenska städer. I Göteborg kan du till exempel ha en picknick i den berömda parken Slottskogen som ligger mitt i staden. Här finns ett minizoo med bland annat sälar, pingviner och svanar. Kör din hyrbil till populära utflyktsmål som nordens största nöjespark Liseberg, Göteborgs vackra skärgård eller vetenskapscentrumet Universeum. Gå på en fotbollsmatch med IFK Göteborg eller GAIS på Gamla Ullevi, eller en konsert på Sveriges största arena Ullevi. Den kulturintresserade kan besöka GöteborgsOperan där opera, modern dans, musikal och konsert finns under samma tak.

Göteborg - industrihamnar, fisk och skaldjur


Göteborg grundades 1621 av Gustaf II Adolf. Hamnen växte i betydelse på 1700-talet tack vare Ostindiska kompaniet och exporten av järn- och trävaror. Industrierna och handelshusen växte i Göteborg på 1800-talet och den industriella revolutionen ändrade stadsbilden med nya industrihamnar som byggdes längs med älven. Under 1900-talet byggdes många typiska landmärken som Röhsska museet, Lorensbergsteatern och Botaniska trädgården. Idag är Göteborg en stad som på många sätt gått från industri mot innovation, men som har kvar klassiska inslag som till exempel Fiskekörka i Fiskehamnen. I maj varje år ordnar Göteborg världens största halvmaratonlopp Göteborsvarvet. Kända personer som kommer från Göteborg är boxaren Ingemar Johansson, regissören Carin Mannheimer och musikern Björn Ulvaeus.

Välkommen till Göteborg!

 

Hyra bil Göteborg Centralstation

Stationsinformation

Bergslagsgatan 6
Goteborg
411 04

Tel: +46 3188 1800

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
08:00 - 18:00
tisdag:
08:00 - 18:00
onsdag:
08:00 - 18:00
torsdag:
08:00 - 18:00
fredag:
08:00 - 18:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen