1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år gammal eller över 70 år gammal. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Hyra bil Umeå

Umeå

Vägarna till Umeå är många och med en hyrbil från Budget är det enkelt att ta sig fram. De stora motorvägarna E4 och E12 leder direkt in i Umeå och du kan även komma hit med flyg via flygplatsen Umeå Airport, knappt tio kilometer från centrum. Hos oss på Budget Biluthyrning kan du hyra bil på Umeå Airport och i centrala Umeå.

Hyr bil med Budget och upptäck Umeå


Med en hyrbil från Budget kan du på ett enkelt och smidigt sätt besöka Umeås olika sevärdheter. Åk till NorrlandsOperan, scenkonsthus med  symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik och samtida konst. Du kan även köra till Älgens Hus som är Europas första älgpark. Eller varför inte gå vilse i skogsträdgården Arboretum, på 15 hektar med växter från när och fjärran. Hyr en bil från Budget och åk till Guitars - The Museum och titta på över 500 elgitarrer, elbasar, förstärkare och andra föremål eller till det välkända Bildmuseet och Olofsfors bruk. Eller varför inte besöka det prisbelönta Nisses Conditori, där du enkelt kan slappna av med en varm kopp choklad och titta på stadens liv och rörelse som främst utgörs av universitetsstudenter.
 

Umeå - björkar, musik och universitet


Umeå i Västerbotten kallas ofta för Björkarnas stad och ligger vid Umeälven, cirka femton kilometer från Bottenhavets kust. Staden växte fram på 1300-talet kring Backens kyrka som ligger cirka fem kilometer ovanför Umeås nuvarande centrum. Umeå blev Norrlands knutpunkt år 1622, året då staden grundades. Många grupper och artister från Umeå har fått stora framgångar, till exempel: Meshuggah, Lisa Miskovsky, Tove Styrke, Cleo, Refused, Deportees och Sahara Hotnights. Umeå är universitetsstad sedan 1965 och är en av Norrlands största tätorter. Kända personer från Umeå är artisten Eva Dahlgren, fotbollsspelaren Hanna Ljungberg och kocken Mathias Dahlgren. 

Välkommen till Umeå!

 

Hyra bil Umeå

Stationsinformation

Gräddvägen 3 (Burlin Motor)
Umeå
90620

Tel: +46 90131111

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
08:00 - 12:00
tisdag:
08:00 - 12:00
onsdag:
08:00 - 12:00
torsdag:
08:00 - 12:00
fredag:
08:00 - 12:00
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen