1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år gammal eller över 70 år gammal. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Hyrbil Trollhättan

Trollhättan

Ska du hyra bil i Trollhättan? Du hittar Budget Biluthyrning inne i Trollhättan och på flygplatsen Trollhättan Vänersborgs Airport.

Hyr bil med Budget och upptäck Trollhättan


Hyr en bil från Budget och upplev de många spännande platser som Trollhättan bjuder på. Här finns det populära besöksmålet Göta älvs fall- och slussområde med slussar ända från början av 1800-talet. Orten präglas av slussleder och vattenfall, som Trollhättefallen. Här arrangeras Fallens dagar varje sommar, med folkfest och artistuppträdanden. Om du vill se gamla och nya bilmodeller till modeller som inte serietillverkats så kan du besöka Saabmuseet. Här finns även industri- och vetenskapscentret Innovatum, med en linbana som går till kraftstationerna och slussområdet i närheten. Med din hyrbil från Budget tar du dig även lätt till platser som Trollhättefallet, Polhems slussled och vattenkraftverken. Andra aktiviteter i området är vandring vid Vänern på några av de fina vandringslederna, cykling, bad och golf.

Trollhättan - älv, kraftverk och Trollywood


Trollhättan i Västergötland har en historia av expansion och omvandling sedan 1800-talet och har dominerats av olika industrier. Göta Älv har alltid varit enormt viktig för Trollhättan och vattenkraften användes redan på medeltiden för att driva kvarnar och sågar. Genom utnyttjandet av vattenkraft samlades många elintensiva industrier i området. Energibolaget Vattenfall bildades här i början av 1900-talet. Trollhättan kallas ofta för Sveriges Hollywood eller Trollywood tack vare att Film i Väst har sitt säte här. Kända personer från Trollhättan är brottaren Frank Andersson, serietecknaren Jan Lööf och skådespelaren Anna Björk.

Välkommen till Trollhättan!

 

Hyra bil Trollhättan

Stationsinformation

Kardanvägen 14
Trollhättan
46138

Tel: 010-4948820

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
07:30 - 16:30
tisdag:
07:30 - 16:30
onsdag:
07:30 - 16:30
torsdag:
07:30 - 16:30
fredag:
07:30 - 16:30
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen