1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år gammal eller över 70 år gammal. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Hyrbil Stenungsund

Stenungsund

Ta dig runt i den vackra bohuslänska miljön i en hyrbil från Budget Biluthyrning. I Stenungsund kan du enkelt hyra bil på vårt hyrbilskontor som ligger inne i centrum.

Hyr bil med Budget och upptäck Stenungsund


En hyrbil från Budget i Stenungssund är det bästa sättet att se allt som orten har att erbjuda i din egen takt. Hyr en bil och kör till Svartedalen, ett väldigt populärt rekreationsområde i trakten med sitt vidsträckta, kuperade vildmarksområde sydost om Stenungssund. Här finns vackra sjöar, myrar och barrskog där du kan vandra, fiska och bada. Ta en härlig promenad på Stenungsön och se de vackra miljöerna och de ståtliga villorna i den gamla badorten. Eller åk till Kulturhuset Fregatten där du hittar bibliotek, galleri, bio och vetenskapscentrumet Molekylverkstan.

Stenungsund - handelscentrum, petrokemi och badort


Stenungssund ligger beläget längst in i Hakefjorden vid Västerhavet, innanför öarna Tjörn och Orust i Västra Götalands Län. Stenungsund blev en naturlig centralort och handelscentrum framförallt 1960, då broarna mellan öarna Tjörn och Orust med fastlandet blev klara. Den kommersiella och industriella utvecklingen började på 1940-talet och fick fart på 1950-talet, då ångkraftverket och den petrokemiska industrin etablerades på orten. Stenungsund är än idag centrum för Sveriges petrokemiska industri och här framställs bland annat plasten polyeten som används till bärkassar och fryspåsar. Staden ligger endast 47 kilometer norr om Göteborg. Under 1800-talet blev orten en populär badort för rika Göteborgare som vallfärdade hit och byggde stora vackra hus på den lummiga Stenungsön. Kända personer från Stenungsund är artisten Viktor Olsson, ishockeyspelaren Linus Fernström och skådespelaren Isabell Sollman.

Välkommen till Stenungsund!

 

Hyra bil Stenungsund

Stationsinformation

Strandvägen 52
Stenungsund
44431

Tel: 010-4948796

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
07:30 - 16:30
tisdag:
07:30 - 16:30
onsdag:
07:30 - 16:30
torsdag:
07:30 - 16:30
fredag:
07:30 - 16:30
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen