1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år gammal eller över 70 år gammal. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Hyrbil Mjölby

Mjölby

Det är enkelt och prisvärt att hyra bil i Mjölby hos oss på Budget Biluthyrning. Om du vill åka till Mjölby med bil så är det enklast att köra via E4:an som passerar staden. Du hittar oss precis intill E4:an.

Hyr bil med Budget och upptäck Mjölby


Med en hyrbil från Budget kan du enkelt ta dig runt i Mjölby och orterna runt omkring. Utforska Kungshögarna som höjer sig 135 meter över havet inne i Mjölby och har ett gravfält med cirka 125 fornlämningar. Besök glashyttan i Mantorp Glasbruk och se glasblåsarens hantverkarkonst. Kör till Örbacken kalkkärr och gå på spångar i ett naturreservat där kalken bildar en skorpa på växtdelar. Eller åk till Mantorp park, motorbanan där du kan se på dragracing och STCC men även prova på att köra själv. Om du är travintresserad så kan du ta hyrbilen och åka till Mantorp Travbana.

Mjölby - kvarnar, runstenar och järnvägsknut


Mjölby kallades från början för Mölloby vilket är fornsvenska för mylna eller mölna som betyder kvarn. Det är inte konstigt att orten har fått sitt namn med tanke på forsarna i Svartån samt den bördiga jorden på den omgivande slätten. Här var en naturlig plats för kvarnar och hit kom bönder från när och fjärran för att mala sin säd. På 1700-talet växte kvarnarnas antal i Mjölby men idag finns här endast en kvarn kvar i bruk, som ägs av Nord Mills. År 1873 kom järnvägen till staden och 1900 blev Mjölby ett stadssamhälle. 1920 fick Mjölby sina stadsrättigheter. Här finns över 250 runtstenar i närheten av Skänninge utanför Mjölby. Idag är Mjölby en viktig järnvägsknut. Stationen sammanbinder Södra stambanan mellan Stockholm och Köpenhamn, med järnväg mot Motala, Hallsberg och Örebro. Kända personer från Mjölby är fotbollsspelaren Therese Andersson, textilkonstnären Ulla Ann-Marie Åström och sångaren Johan Palm.

Välkommen till Mjölby!

 

Hyra bil Mjölby

Stationsinformation

Sandkullagränd 1
Mjölby
59534

Tel: +46 42609860

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
07:00 - 16:30
tisdag:
07:00 - 16:30
onsdag:
07:00 - 16:30
torsdag:
07:00 - 16:30
fredag:
07:00 - 16:30
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen