1. Hämtas

    Sverige

  2. Återlämnas

  3. Sök

    • Ange ditt födelsedatum om du är under 30 år gammal eller över 70 år gammal. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH:

Hyra bil Halmstad

Halmstad

Halmstad är en hamnstad som ligger i södra Halland. Du kan enkelt och smidigt hyra bil från Budget Biluthyrning. Vårt hyrbilskontor hittar du på flygplatsen Halmstad City Airport som ligger cirka tre kilometer utanför centrum. Med en hyrbil från Budget kan du lätt ta dig runt staden och de närliggande orterna.

Hyr bil med Budget och upptäck Halmstad


Hyr en bil från Budget och kör till det vackra Halmstad slott som byggdes på 1600-talet av den danske kungen Christian IV och som numera är landshövdingens bostad. Ungefär fyra kilometer öster om Halmstad centrum finns en av landets största travbanor, HalmstadTravet som arrangerar travtävlingar året om. Åk med hyrbilen till en av Halmstad BK:s matcher på Örjans vall eller passa på att njuta och koppla av någonstans i solen på en av alla sandstränder i närheten.

Halmstad - turism, stränder och golf


Halmstad var danskt under en lång tid och under det nordiska sjuårskriget 1563 anfölls staden av Erik XIV. Christian IV kom till makten och han ville visa Halmstad sin uppskattning genom att ge Halmstadsborna ett vapen med tre hjärtan som symbol. Först vid freden i Brömsebro 1645 blev Halmstad svenskt. Idag är Halmstad en modern och populär turiststad med stora arbetsgivare som Högskolan, Servera och Försvarsmakten. Här finns många stränder, bland annat Tylösand som är en av Sveriges mest kända badorter sin sju kilometer långa sandstrand. Halmstad är även Sveriges golfhuvudstad med inte mindre än sju banor inom en radie av 20 kilometer. Kända personer från Halmstad är statsminister Carl Bildt och cyklisten Susanne Ljungskog och artisten Per Gessle.

Välkommen till Halmstad!

 

Hyra bil Halmstad

Stationsinformation

Halmstad Flygplats
Halmstad
30235

Tel: +46 35376850

Öppettider

söndag:
Stängt
måndag:
07:30 - 16:30
tisdag:
07:30 - 16:30
onsdag:
07:30 - 16:30
torsdag:
07:30 - 16:30
fredag:
07:30 - 16:30
lördag:
Stängt

Närliggande hyrbilskontor

Hitta till hyrbilsstationen