Hyr bil hos Budget i Östersund

Hyrbil Östersund


Östersund brukar ses som Sveriges mittpunkt, då det är den stad som ytgeografiskt sett är mest centralt belägen. Annars är Östersund mest känt som vintersporternas stad – här har det hållits otaliga viktiga idrottstävlingar, däribland flera världsmästerskap i bland annat skidskytte, skridsko och skidorientering. Man har flera gånger ansökt om att anordna vinter-OS i staden, men har inte blivit utvald.

Budget Biluthyrning i Östersund - Våra hyrbilskontor


Du kan hyra bil i Östersund på följande stationer

Hyrbil Östersund centrum Boka nu
Hyrbil Östersunds Flygplats Boka nuMed en hyrbil i Östersund


Staden grundades år 1786 av Gustav III, och är den enda staden i Sverige idag som grundades på 1700-talet. Den har en rik och varierande arkitektur bestående av alltifrån trähus från slutet av 1800-talet, smala lutande gränder, jugendstil och landmärket Arctura, en byggnad som ger olika ljus olika tider på dygnet och en ackumulatortank som tillhör kraftbolaget Jämtkraft. Flera stora företag och koncerner finns i Östersund, som till exempel Husqvarna, Telia och Milko. Dessutom sker all produktion av messmör här. Staden är en av Sveriges allra soligaste!

Östersund har goda kommunikationer, både i form av vägar, järnvägar och flyg. Det kan vara en bra idé att hyra bil i Östersund, om man vill kunna ta sig runt i staden på ett enkelt och smidigt sätt. Budget Biluthyrning har kontor på Östersunds flygplats. När du är i Östersund kan du ta med barnen och besök de exotiska djuren på Frösö zoo eller för att uppleva den svenska skogens konung, älgen, på älgfarmen Moose Garden. För naturälskare finns det gott om vandringsleder i området. Eller ta en shoppingrunda i centrum i området kring gågatan Prästgatan.