Barnens säkerhet förstNär barn ska med på bilresan, är säkerheten det första vi tänker på. Så glöm inte att boka en bilbarnstol för varje barn som åker med vid bokning av Budget hyrbil. För att boka babyskydd, bilbarnstol, bältesstol/kudde, väljer du det under Tillägg när du bokar online.

Enligt svensk lag ska barn som är kortare än 135 cm sitta i babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde när de åker bil. Föraren ansvarar för att alla passagerare under 15 år i fordonet använder bilbälte eller annan skyddsanordning.

Tänk på!
Små barn åker säkrast i bakåtvända bilbarnstolar. Rekommendationen är att barn ska sitta bakåtvänt till cirka fyra års ålder eller så länge det är möjligt. Barn kortare än 140 cm ska inte sitta på en plats utrustad med en passagerarkrockkudde som inte är frånkopplad.Vilka bilbarnstolar kan man hyra?


Budget i Sverige har följande utbud och priser på bilbarnstolar:


Child Safety Seat
0-12 månader (0-13 kg)
125kr/dygn eller 500kr/hyra


Child Safety Seat
1-4 år (9-18 kg)
125kr/dygn eller 500kr/hyra


Child Booster Seat
4-10 år (15-36 kg)
30kr/dygn eller 120kr/hyra

Vid hyra av bilbarnstolar utomlands kan utval av barnstolar och priser variera.

Boka bilbarnstol med Budget


Om du vill vara säker på att vi har en barnstol redo till dig när du hämtar bilen, rekommenderar vi att du lägger till det vid bokningen av hyrbilen.

Har du redan bokat din bil och vill lägga till en eller flera barnstolar i efterhand, kan du uppdatera i din bokning eller kontakta vår bokningscentral på telefon 0770-11 00 12.


Barnens säkerhet först